Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Дослідницькі проєкти школярів Бучанської громади увійшли до альманаху “Звитяжна Київщина: хроніки героїзму”

Дослідницькі проєкти школярів з БІГ-регіону увійшли до альманаху “Звитяжна Київщина: хроніки героїзму”, який укладено за матеріалами пошуково-дослідницької експедиції “Нескорена Україна”.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Бучанської міської ради.

Відомо, що там представлені нариси, презентації та відеоматеріали учнів-членів Київського обласного територіального відділення МАН України про подвиги земляків, сусідів, односельців, а також про трагічні дні окупації, драматичні долі переселенців.

Юні дослідники Бучанського територіального відділення МАН України розмістили туди і свої роботи:

 • учениця Гаврилівської школи №8 Анастасія Хлань дослідила подробиці життя і подвиг Героя села Гаврилівки – Олександра Устименка;

 • учениця Бучанського ліцею №9 Ксенія Ільїна присвятила свій проєкт бучанському Герою Володимиру Ковальському;

 • учень Бучанського ліцею №4 Сабрі Рамазанов розповів про загиблого Героя-кіборга Максима Ридзанича;

 • учениця Синяківського хіміко-технологічного ліцею №15 Валерія Калатало присвятила своє дослідження полеглому воїну Олександру Войтюку;

 • учні Бучанського ліцею №4 Богдан Макаренко, Андрій Яцура, Аріна Захарова розповіли у своїх нарисах про те, як війна змінила їхнє життя;

 • нарис учениці Бучанської школи №1 Марії Шпакової присвячений бучанському військовослужбовцю та освітянину Максиму Гуртовому, який нині захищає нас на передовій, а відеоматеріали від студії “Незламні” БЦПР ім. А. Куцевалова – лікарці Ірині Язовій, яка продовжує допомагати людям.

Науковими керівниками юних пошуковців стали їхні педагоги Наталія Руднєва, Наталя Панасюк, Ліна Іщук, Наталія Петренко, Надія Новикова, Тетяна Богач та Маріанна Товстенко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що краєзнавчий музей у Бородянці створить віртуальну екскурсію. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору