Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Макарівській громаді сформовано 157 житлових сертифікатів

Вже отримали сертифікати про надання компенсацій за знищене майно та обміняли їх на нове житло 36 жителів Макарівської громади, які подали заявки через застосунок “Дія”.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Макарівського селищного голову Вадима Токаря.

Він зазначив, що у громаді Державна Програма «єВідновлення» є результативною.

“Вже 36 заявників, які подали заявки через застосунок “Дія”, надали всі необхідні документи, та згідно з рішенням комісій отримали сертифікати про надання компенсацій за знищене майно та обміняли на нове житло. Загалом комісією сформовано 157 сертифікатів на загальну суму більше 400 млн грн. 15 заявникам комісією погоджено надання грошової компенсації на нове будівництво на загальну суму більше 43 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Загалом у Макарівській громаді з початку дії Програми єВідновлення 991 заявнику погоджено надання грошової допомоги на загальну суму понад 85 млн грн для ремонтних робіт.

“Наголошую, право власності отримувача компенсації на знищений обʼєкт нерухомого майна припиняється лише після ухвалення комісією рішення про надання компенсації”, – звертає увагу Вадим Токар.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпені триває капітальний ремонт будинку по вулиці Северинівській, 131, який постраждав внаслідок окупації Київщини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

 Інесса Швець 

Нагору