Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Гуртожитки Київщини реконструюють під житло для переселенців

Про створення комфортних місць для проживання та працевлаштування переселенців йшлося на засіданні Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при КОВА.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що у Київській області зареєстровано майже 328 тисяч переселенців. Найбільше людей перемістилась із Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської областей. Тож забезпечення їх житлом залишається пріоритетом для влади.

“Вже створено 32 місця тимчасового проживання. Тут мешкають понад 4,4 тисячі ВПО”, – йдеться у повідомленні.

Уже реконструювали гуртожитки у  Томашівці, Богуславі, Сквирі. Серед населених пунктів Бучанського району, де в гуртожитку облаштували житло для переселенців, названо Михайлівку-Рубежівку. Реконструкції відбувалися за підтримки благодійників.

«Переобладнуємо нежитлові приміщення у комфортні оселі. В Славутичі УВКБ ООН допомагає перебудувати старе приміщення поліклініки в житло. За кошти обласного бюджету закупили 50 квартир на суму понад 110 млн грн для ВПО», – розповів очільник області Руслан Кравченко.

Засідання відбулося за участі Віцепрем’єр-міністра ‒ Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що вперше з 2007 року за бюджетні кошти в Макарові придбали квартиру для лікаря.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору