Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Ірпінські школярі візьмуть участь у хакатоні Teens in AI

Цьогоріч вперше школярі з України візьмуть участь у хакатоні зі штучного інтелекту, серед них – і діти з Ірпінської громади.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Мінцифру.

Зазначається, що Україна увійшла у топ-3 за кількістю заявок на участь у міжнародному хакатоні зі штучного інтелекту.

Тим часом цей хакатон який проводиться в понад 40 країнах світу.

“Усього ми отримали майже 200 заявок на участь. Українці дуже активно долучались до хакатону, тому наша країна на другому місці за кількістю заявок серед усіх країн-учасниць. До першої трійки країн також увійшли Грузія та Індія. Спільно з МОН ми визначили 10 команд, які представлять Україну на конкурсі. Серед учасників — школярі з Кропивницького, Києва, Дніпра, Ірпеня, Рівного, Краматорська та м. Щасливе Київської області”, – йдеться у повідомленні.

У Міністерстві цифрової трансформації розповіли, що  фіналісти візьмуть участь у Inspiration Week, під час якого вони не лише дізнаються багато нового про штучний інтелект, а й  розвинуть необхідні для втілення своїх ідей практичні навички.

“Бажаємо командам гідно представити свої проєкти на хакатоні”, – зауважують у Міністерстві.

ДОВІДКА. Захід реалізується Teens in AI за підтримки Мінцифри та Міністерства освіти і науки України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що п’ять школярок Бучанської громади здобули низку призових місць на обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору