Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Бородянка планує остаточно затвердити межі громади

Бородянка, що на Київщині, готується до остаточного затвердження меж громади.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на селищну голову Ірину Захарченко.

Зазначається, що обговорення щодо затвердження меж громади проходило в рамках конференції «Розвиток просторового планування територій громад Київщини», яку організувала Всеукраїнська асоціація громад та Програма USAID з аграрного і сільського розвитку.

Участь у конференції взяв перший заступник Бородянського селищного голови Дмитро Негреша. Він зазначив, що у своїй роботі буде враховувати знання, отримані під час конференції, зокрема, щодо затвердження меж громад та проблемних питань співпраці громади з Держгеокадастром.

«Розробка просторового планування території громади важлива для забезпечення її сталого розвитку. Першочергово Бородянці потрібно затвердити межі громади. Це можливо за умови чіткої, безпечної та прозорої співпраці з Держгеокадастром з врахуванням нових цифрових рішень і завершення реформи децентралізації, передачі державних земель в комунальну власність громад», – розповів Дмитро Негреша.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині голова сільради вдвічі переплатив за автомобіль для ТРО.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору