Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

На Київщині голова сільради вдвічі переплатив за автомобіль для ТРО

На Київщині судитимуть голову сільради та його підлеглого за спричинення збитків у розмірі 700 тисяч гривень. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Національну поліцію України.

Зазначається, що у 2023 році посадовець від імені сільської ради придбав у фізичної особи транспортний засіб нібито для потреб територіальної оборони. За автомобіль з місцевого бюджету сплачено 1,2 млн грн. Відповідно до висновку судової економічної експертизи це вдвічі більше за його ринкову вартість. Таким чином дії підозрюваного спричинили матеріальну шкоду сільській раді на майже 700 тисяч гривень.

«За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури голові сільради та його спільнику було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду», — йдеться у дописі.

Посадовцям загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині чоловік наловив риби на понад 100 тисяч гривень.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору