Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Зеленський та Щольц підписали безпекову угоду

Президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали угоду про співробітництво між країнами у сфері безпеки.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пост Шольца. 

«Володимир Зеленський і сьогодні я підписали угоду про наші довгострокові зобов’язання щодо безпеки — історичний крок. Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну перед обличчям російської загарбницької війни», – пише Канцлер.

Текст угоди між Україною та Німеччиною поки не публікували, але очікується, що Зеленський також підпише угоду про безпеку з Францією під час свого візиту до Парижа.

«Сьогодні ми з Олафом Шольцом підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Німеччиною. Безпрецедентний документ, що закріплює німецьку підтримку для України на рівні понад 7 мільярдів євро на цей рік. Це зброя, щодо якої вже є конкретні контракти. В угоді зафіксована чітка позиція Німеччини щодо санкцій проти агресора, трибуналу, заморожених активів», – сказав Президент України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Ірпінська борчиня вийшла у фінал чемпіонату Європи.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору