Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині відновили 198 закладів освіти

У Київській області триває відновлення пошкоджених під час бойових дій закладів освіти.  

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що на території Київщини зазнали руйнації та пошкоджень 244 освітні заклади – школи, дитсадки, заклади позашкільної та профтехосвіти.

Нині триває їх відновлення. Вже відновлено повністю або частково – 198 об’єктів, у тому числа 122 школи та 71 садочок. Роботи тривають.

“Планують відновити ще 15 дитячих садків. У 9 дитсадках вже ведуться роботи. Зокрема, в Бучанській, Ірпінській, Бородянській, Броварській та інших громадах”, – йдеться у повідомленні.

«Продовжуємо відновлювати школи. 28 закладів освіти плануємо відбудувати у таких громадах, як Баришівська, Великодимерська, Гостомельська, Макарівська, Калитянська, Бучанська, Білогородська, Гатненська, Вишнева, Дмитрівська, Боярська, Іванківська», – зауважив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

У закладах освіти також облаштовують укриття. Нові  сховища споруджують у 18 школах та дитсадках, а у  26 – ремонтують.

“Також встановили модульні укриття у 14 закладах освіти. У 6 – такі укриття зʼявляться найближчим часом. В школах та садках на сьогодні облаштовано понад 1,2 тис. укриттів”, – розповіли у Київській ОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучанському ліцеї №3 встановили сонячні батареї, які допоможуть забезпечити електроенергію на період блекаутів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору