Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

У Гостомелі відкрили відновлений дитсадок

В Горенці відкрили відновлений дитсадок “Казка”, відбудувати який допомогли благодійні фонди. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

Зазначається, що чотири дитсадки, які працювали в Гостомельській громаді до війни, були пошкоджені росіянами. Наприкінці листопада 2023 року відновили роботу дошкільного відділення гімназії №1 у селі Озера. Цьогоріч завдяки допомозі благодійних організацій прийняв малюків ще один садок – “Казка”.

До вторгнення дитячий садок відвідували 63 дитини з Горенки та Мощуна. У березні 2022 року внаслідок вибухів снарядів у дитсадку були вибиті  вікна, пошкоджено покрівлю даху, стіни та стелю групових приміщень, а також ігрові майданчики та прибудинкову територію.

Коштом благодійних фондів “Район номер 1”, “Крок за кроком”, “Коло” та місцевого бюджету заклад повністю відновили. Тепер його зможуть відвідувати 80 дітей, в тому числі – з особливими освітніми потребами.

За рахунок громади на території садочку облаштоване модульне укриття. Благодійна організація arche noVa встановила сонячні панелі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у БІГ-регіоні відбулося офіційне відкриття Тризуба.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору