Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

В Україні проживає теоретично 11,1 млн чоловіків, яких можна мобілізувати

На сьогоднішній день в Україні проживає теоретично понад 11 млн чоловіків, які підлягають мобілізації.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на “Українську правду”.

Зазначається, що близько 950 тисяч громадян перебувають у тіні – про них державі відомо лише податковий номер (ІПН). Вони офіційно не працевлаштовані, не платять податки та не служать в армії.

Більше ніж мільйон чоловіків станом на січень 2024 року служать у різних структурах Сил оборони України, тобто близько 11% від всіх військовозобов’язаних.

Водночас майже 3 мільйони чоловіків залишились на окупованих з 2014 року територіях – у Криму, а також частинах Луганської та Донецької областей. Ще близько мільйона громадян – за кордоном, а щонайменше 1,5 млн мають статус особи з інвалідністю.

Тому реальній мобілізації піддаються лише дві категорії чоловіків – це орієнтовно 4,5 млн українців. Перша – близько 2,8 млн офіційно працевлаштованих чоловіків та майже 0,6 мільйона активних підприємців. Друга – чоловіки, які перебувають у тіні. Їх налічується майже 950 тисяч.

Заступник глави Офісу президента України Ростислав Шурма пояснив, що у тилу мають працювати на одного мобілізованого чотири-п’ять людей. Тому необхідно забронювати від мобілізації до 2 млн громадян, аби мобілізувати 500 тисяч.

Статистика щодо чоловіків, які підлягають мобілізації

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору