Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Україна повернула додому 11 вивезених росіянами дітей

Додому вдалося повернути 11 дітей, вивезених з України.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням  Уповноваженого Верховної Ради з прав дитини Дмитра Лубінця.

Зазначається, що додому повернулися 6 дівчаток, серед яких дві дворічні сестрички-двійнята, а також 5 хлопчиків.

Вік повернутих дітей — від 2 до 16 років.

До того ж двох діток зустрічали з каретою швидкої допомоги. З’ясувалось, що  одна дитина зовсім не може ходити.

Цим дітям довелося пережити всі жахи війни — окупацію, бомбардування та поранення, смерть рідних.

“Тепер українці вдома. Наше завдання не тільки подбати про логістичний, безпековий та інші напрямки повернення, але й надалі забезпечити отримання дітьми психологічної, гуманітарної допомоги, залучаючи до цього партнерів”, – зауважив Дмитро Лубінець.

Декому з дітей, яких вдалося повернути, росія навіть знайшла так званих опікунів та паспортизувала.

“Українців вдалося повернути з ТОТ та РФ за посередництва Держави Катар та за підтримки ЮНІСЕФ, а також сприяння у роботі Державної прикордонної служби. Це повернення, як і всі інші, відбулося у межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA. Напрацюванням шляху повернення та всім процесом займався Офіс Омбудсмана спільно з іншими органами державної влади. Рідні дітей звернулися до нашої інституції, аби повернути примусово переміщених і депортованих українців на Батьківщину. Спільно з нашою командою дітей зустрічав Посол Катару в Україні Гаді Аль-Гаджрі”, – йдеться у повідомленні.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що рік і десять місяців довелося провести у російських застінках  нашому земляку Володимиру Решетнікову зі Здвижівки.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору