Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

“Безпілотник” для розмінування випробували у Бучанській громаді

Третя модель машини для розмінування українського виробництва на дистанційному керуванні пройшла випробовування на полігоні у Бучанській громаді. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що ця машина –  спільна розробка компанії E Farm Pro та виробників сільськогосподарської техніки – заводу Кобзаренка із Сумщини.

“Нова техніка зроблена на базі трактора, але з допрацюваннями, встановлене радіокерування. Також є можливість працювати по навігації”, – зазначив інженер-конструктор заводу Кобзаренка Вадим Нестеренко.

Під час випробувань

“Під час випробовування закопана у землю протитанкова міна вибухнула, не пошкодивши саму техніку. Враховуючи, що машина на дистанційному керуванні, водію нічого не загрожувало”, – йдеться у повідомленні.

Заступник керівника добровольчого формування Бучанської громади Андрій Верлатий показав ще один результат роботи цієї машини.

Зокрема, вона підняла з 20-сантиметрової глибини у землі пошкоджену міну. Тож, як переконані у міськраді,  перевірене цією технікою поле буде безпечним для транспорту.

Працює нова розмінувальна машина

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Бучанська громада відправила “швидку” для “Азова”.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору