Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Бучу відвідав голова Європейського інвестиційного банку в Україні

26 лютого до Бучі з візитом прибув голова Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на допис Бучанського міського голови Анатолія Федорука.

Бучанська громада вже має досвід впровадження проєктів з паном головою Європейського інвестиційного банку в Україні. Так, до повномасштабної війни Бучанська міська рада вже мала підписані угоди про фінансування будівництва Бучанської школи №1 та Бучанської гімназії №2. Але наразі затримуються тендерні процедури з будівництва об’єктів.

«Водночас працюємо з ЄІБ і у проєктах, які стосуються розвитку Бучанського водоканалу. Деякі з них вже в роботі. Про інші ж — говорили сьогодні. Маємо чітку стратегію розвитку водопостачання у Бучанській громаді. Частину реалізуємо з корейськими партнерами, а частину — залучимо на місцевому рівні. Бо спадщина, яка нам дісталася від сусідньої громади, дійсно у незадовільному стані. Тому всю увагу і ресурси спрямовуємо, аби забезпечити належний стан об‘єктів водопостачання та водовідведення», – сказав Анатолій Федорук.

Він також додав, що зустріч була результативною, обговорили з паном Еріком усю проблематику, яка існує, та подальші шляхи співпраці. Сподівається на підтримку і допомогу і важливій справі: зробити систему Бучанської громади повністю автономною.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 26 лютого у Бучі побували журналісти з чотирьох країн Південно-Східної Азії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору