Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Хто може отримати бронь від мобілізації?

У парламенті розповіли, хто може отримати бронь від мобілізації.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з покликанням на “РБК-Україна”.

Член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський розповів, що бронювання буде зберігатися для тих осіб, діяльність яких в економічній сфері є критичною для функціонування держави і органів державної влади, органів місцевого самоврядування, життєдіяльності населення.

За його словами, в органах державної влади, місцевого самоврядування можуть бути заброньовані керівники цих органів, а що стосується держслужбовців категорій Б і В – серед них може бути заброньовано до 50% військовозобов’язаних.

«Також ми погодилися, що в органах прокуратури, в Бюро економічної безпеки, ДСНС, службі судової охорони, працівники судів та інших правоохоронних органів матимуть можливість бути заброньованими. А щодо суддів, прокурорів – для них варто зберегти право на відстрочку, щоб вони не стали залежними від стороннього впливу і щоб не було паралічу судової та правоохоронної системи», – сказав Веніславський.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині благодійники будують інклюзивний житловий комплекс для військових з інвалідністю, що складатиметься із 56 приватних будинків.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору