Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Розстріляли цивільного бучанця: встановлено вбивць-окупантів

Слідчі Нацполіції повідомили про підозру військовим рф, котрі розстріляли та кинули вмирати цивільного жителя Бучі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Національну поліцію України.

Воєнний злочин, винних у якому вдалося встановити, було скоєно 19 березня 2022 року, коли Буча була окупована.

У той день чоловік йшов до своїх батьків через вогневі позиції російських військ.

“Підійшовши до місця дислокації загарбників, він запитав дозвіл пройти до батьківського дому. Отримавши від заступника командира окупантського взводу відмову, чоловік розвернувся та пішов назад і був розстріляний в спину з автоматів АК-12. Окупанти нанесли йому пʼять вогнепальних поранень, через які мирний мешканець загинув на місці і пролежав там понад два тижні”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі встановили особи вбивць за даними з камер відеоспостереження, а також завдяки свідченням російських військовополонених.

“Це – 26-річний сержант з Псковської області та 38-річний сержант з Киргизстану, які проходили військову службу у збройних силах рф на посаді заступників командиру взводу”, – розповіли у Національній поліції, зауваживши, що фігурантам повідомлено про підозру.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що СБУ повідомила про підозру двом російським генералам, які командували авіаційними ударами по багатоповерхівках під час воєнних дій на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору