Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

За минулу добу на Київщині виникло майже 20 пожеж в екосистемах

5 березня рятувальники ліквідували 17 пожеж в екосистемах Київщини.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу ДСНС.

Зазначається, що причинами виникнення пожеж у природних екосистемах можуть бути – кинутий недопалок або сірник, розведення вогнища і необережне поводження з ним, роботи у лісових районах (утилізація сміття, будівництво і т. д.), випалювання трави на лісових галявинах. 

Так, 5 березня о 15:05 до оперативно-диспетчерської служби Вишгородського району надійшло повідомлення про загоряння трав’яного настилу та сміття на відкритій території в с. Рагівка, Поліської територіальної громади. Пожежу ліквідовано о 16:44.

Цього ж дня, до оперативно-диспетчерської служби Вишгородського району надійшло повідомлення про загоряння трав’яного настилу в селі Зорин, Іванківської територіальної громади. Пожежу ліквідовано о 14:47 на площі 1 га.

5 березня  о 19:07 до оперативно-диспетчерської служби Білоцерківського району надійшло повідомлення про пожежу в смт Володарка. По прибуттю на місце події встановлено, що горить стерня  на полі. Пожежу ліквідовано о 19:56.

У с. Погреби було ліквідовано пожежу сухої рослинності на площі 0,015 га. за межами населеного пункту.

Того ж дня, до оперативно-диспетчерської служби Броварського району надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності в с. Рудня Великодимерської територіальної громади. Пожежу ліквідовано на площі 0,9 га.

Рятувальники Бучанського району 11 разів залучались на ліквідацію пожеж сухого трав’яного настилу на відкритій території. Пожежі мали місце в межах території Дмитрівської, Білогородської, Борщагівської, Макарівської та Бородянської територіальних громад. Загальна площа горіння складає 7,31 га.

5 березня о 14:57 до оперативно-диспетчерської служби Обухівського району надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності на відкритій території за адресою: м. Васильків, вул. Тітова. Пожежу  ліквідовано о 15:33 на площі 0,15 га. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Рятувальники звертаються до громадян та закликають бути свідомими та дбати про правила пожежної безпеки на відкритих територіях. 

Нагадаємо, горіння сухої рослинності – процес некерований. Досить швидко незначне займання може перерости у масштабну пожежу. Тож, якщо ви раптом помітили вогонь, не зволікайте та терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером “101”.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що торік підприємці Київщини отримали мікрогрантів на суму понад 178 млн грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору