Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Київщині відбудували ще один міст зруйнований окупантами

На Київщині відбудували міст через річку Жерева, який на початку повномасштабного вторгнення зруйнували росіяни.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на допис голови Державного агентства відновлення інфраструктури Мустафи Найєма. 

Відновлений міст через річку Жерева розташований на автомобільній дорозі територіального значення та зʼєднує села Жеревпілля та Розважів.

«Це один з шести мостів, які будуть відновлено за кошти Експортно-кредитної агенції уряду Великої Британії (UKEF). Це перший в Україні проєкт з таким видом фінансування будівельних робіт. У подальшому плануємо розширити цей фінансовий інструмент також і на інші обʼєкти та сфери відновлення», – сказав Найєм.

Він також додав, що на початку повномасштабного вторгнення села Іванківської громади опинилися під окупацією. А після відходу з Київщини у березні 2022 року окупанти зруйнували міст – загнали на нього автомобіль Урал, завантажений боєприпасами, і підірвали. 

«Наслідки виявилися жахливими – міст вщент розбито. Крім того, під час робіт з відбудови мосту неодноразово знаходили вибухонебезпечні предмети», – пояснив Мустафа Найєм.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що правоохоронці Київщини вилучили арсенал боєприпасів у жителя Білоцерківщини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору