Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Зять застреленого мера Гостомеля веде антиукраїнську діяльність – ЗМІ

Зять загиблого мера Гостомеля Юрія Прилипка Ростислав Скуратівський з-за кордону фінансує критику влади пристоличного регіону та просуває проросійські наративи.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на “Київська область онлайн“.

Зазначається, що останніми місяцями в інформаційному полі Київщини невелика групка пропагандистів намагається створювати альтернативну інформаційну реальність. Очолює її – Ростислав Скуратівський, який після початку повномасштабного вторгнення росії покинув Україну та наразі мешкає в Іспанії.

За інформацією видання, активно вони діють у Гостомельській та Бородянській громадах, де до початку війни Скуратівський займався земельними махінаціями та освоював бюджетні кошти. 

«Зараз Скуратівський та його спільники через створені ними інформаційні сторінки та ботів у фейсбуці розпалюють протистояння у нашому суспільстві: “відбудова у постраждалих громадах йде помалу”, “всюди зрада та всюди корупція”. Пишуть замовні статті з негативом у бік голови Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка та заступника керівника Офісу Президента Олексія Кулеби, які займаються процесами відбудови Київщини. Особливо багато уваги Скуратівський та його спільники приділяють церковній темі, захищаючи московський патріархат на Київщині та просуваючи відверто проросійські наративи», – йдеться у дописі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 5 березня UNICEF та 9 громад Київщини підписали Меморандуми про співпрацю.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору