Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Київщині підпалили «Казковий яр»

10 березня на території Васильківської громади одразу в кількох місцях підпалили ландшафтний заказник місцевого значення «Казковий яр».

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з покликанням на допис адвоката Романа Титикала. 

«На Київщині триває боротьба Великобугаївської громади із Васильківською місцевою владою: люди чинять спротив розвитку промислового кластеру на землях сільськогосподарського призначення, які оточені з усіх боків об’єктами природно-заповідного фонду – але мабуть з метою помсти вчора підпалили заказник!», – прокоментував адвокат.

Території площею 169,6472 га Київська обласна рада (КОР) оголосила Ландшафтним заказником місцевого значення “Казковий яр” 21 березня 2023 року.

Відомо, що місцева влада хоче дозволити побудувати поблизу заповідних земель промислове підприємство. Оголошена мета – створити нові робочі місця та наповнити податками бюджет. У виконкомі Васильківської міськради запевняють, що мова про будівництво асфальтно-бетонного заводу вже не йде – лише про склади і повністю екологічно безпечний цех з виробництва тротуарної плитки.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що за програмою відновлення роботи пошкоджених закладів освіти Кабмін виділить 178 млн грн субвенції на відновлення Ірпінської гімназії “Освіта”.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору