Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Литовці відбудувати ліцей №1 у Бородянці

Литва відбудувала Бородянський ліцей №1, що був майже повністю зруйнований російськими окупантами на початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із покликанням на пресслужбу КОВА.

Зазначається, що у будівлі ліцею були вибиті вікна, двері, пошкоджені опорні конструкції, стіни. Кілька кабінетів вигоріли вщент. Повністю була знищена матеріально-технічна база ліцею. До війни тут навчалися понад 500 дітей. 

Бородянський ліцей відвідали Міністерка економіки та інновацій Литовської Республіки Аушріне Армонайте, Канцлер МЗС Литви Інга Черняк та Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки Вальдемарас Сарапінас. Їм презентували результати відбудови, яку допомагала профінансувати їхня держава. Роботи тут щойно закінчилися.

«У закладі утеплено фасад, встановлено вікна, виконано внутрішні роботи. У класах встановили меблі, інтерактивні панелі та комп’ютерну техніку. А ще подбали про безпеку дітей: у ліцеї побудовано укриття площею 1000 м2, у якому встановлена система вентиляції, облаштовані санітарні кімнати, медпункт, клас безпеки», – резюмували в КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у День українського добровольця в парку «Дубки» в Ірпені відбулася акція з озеленення «Посади ірпінський дуб незламності – зміцни себе та Україну».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору