Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Литва відновила ліцей у Бородянці

Литва допомогла відновити зруйновану під час окупації школу у Бородянці.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Мінінфраструктури.

Зазначається, що Бородянський ліцей №1 був майже повністю зруйнований російськими окупантами на початку повномасштабного вторгнення.

Оновлена школа отримала нову назву “Литовсько-Український ліцей №1” та вже готова прийняти 700 учнів. У рамках проєкту також було побудовано унікальне автономне підземне укриття, яке може одночасно вмістити до 800 осіб та обладнане ліфтом.

«Від початку широкомасштабного вторгнення Литва забезпечує всебічну підтримку Україні, зокрема, у відновленні закладів освіти. Сучасні, безпечні, комфортні школи і дитячі садочки – це не просто освіта для дітей, це можливість відновити життя в постраждалих громадах. Ліцей в Бородянці – яскравий приклад таких проєктів, він також заведений в екосистему DREAM, що забезпечує прозорість та підзвітність його впровадження. Дякую литовським партнерам за підтримку, яка, впенений, буде тільки зростати», – сказав Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Сам бюджет проєкту “Литовсько-Український ліцей №1” склав майже 8 мільйонів євро, фінансування було забезпечене Фондом розвитку співпраці та гуманітарної допомоги Литви. За ініціативи литовського уряду, реконструкцію ліцею реалізувало Центральне агентство управління проєктами (CPVA).

За словами Міністра економіки та інновацій Литви Aušrinė Armonaitė, Литва допомагає відбудовувати зруйновані міста України, не чекаючи кінця війни, і вже виділила понад 14 мільйонів євро на будівництво тимчасового поселення, реконструкцію шкіл, дитячих садків та інших проєктів.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що голова КОВА Руслан Кравченко та губернатор штату Вашингтон Джей Інслі підписали Договір про співпрацю між регіонами.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору