Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Розстрілював автівки в Гостомелі: повідомлено про підозру військовому рф

Поліцейські Київської області повідомили про підозру ще одному російському військовослужбовцю, який під час бойових дій у Гостомелі розстрілював  цивільні авто.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на поліцію Київщини.

Зазначається, що йдеться про трагічні події, які сталися 25 лютого 2022 року, під час  окупації  Гостомеля. Тоді російські військові розстріляли 12 машин, використовуючи усі види озброєння.

Зафіксована найменша кількість влучань в розстріляних автівках:  найменше – це 38 куль, найбільше – 178 куль.

“За результатами злагоджених дій працівників слідчого управління поліції Київщини, оперативного супроводу кримінальної поліції ГУНП в АР Крим та м. Севастополь, встановлено ще одного військовослужбовця рф, який перебуваючи на посаді заступника командира спецпідрозділу військ нацгвардії рф Красноярського краю, разом з іншими військовими брав участь у розстрілі українців”, – йдеться у повідомленні.

“Перебуваючи на бойових позиціях в районі вулиць Шевченка та Свято–Покровської він без попередження відкрив вогонь зі стрілецької зброї по цивільному автомобілю, що рухався по вул. Шевченка в напрямку м. Буча. Водій транспортного засобу отримав численні вогнепальні поранення. Згодом потерпілому вдалось врятуватись. Загалом військовослужбовці зазначеного загону під час перебування на позиціях в Гостомелі причетні до розстрілу 12 транспортних засобів, внаслідок чого вбито 11 громадян, а 15 – поранено”, – розповідають у прокуратурі Київської області.

Правоохоронці зауважують, що  слідчі повідомили цьому російському військовослужбовцеві про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних із закінченим замахом на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що СБУ повідомила про підозру двом російським генералам, які командували авіаційними ударами по багатоповерхівках під час воєнних дій на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору