Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Росія створює угруповання на 100 тис. солдат і може піти в наступ влітку, – Павлюк

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що росіяни створюють угруповання військ у понад 100 тис. солдатів задля повторного наступу на одному з напрямків.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на слова Олександра Павлюка в ефірі телемарафону.

«Російські плани нам до кінця невідомі. Нам відомі тільки ті дані, що у них є, що вони створюють. Вони створюють угруповання – більше 100 тисяч. Не обов’язково це буде наступ. Можливо, вони будуть ним поповнювати свої підрозділи, які втрачають боєздатність. Але така вірогідність є, що на початок літа вони можуть мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків», – розповів Олександр Павлюк.

За його словами, ЗСУ зробить все, щоб максимально завдати втрат противнику і не дозволити зібрати ці ресурси. Павлюк також зауважив, що Україна зараз не має переваги в повітрі, тому поки це дозволяє ворогу завдавати потужних авіаударів по позиціях українських військових.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 22 заклади освіти Ірпінської громади разом зібрали 557 757 гривень на виготовлення дронів для українських військових.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору