Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Ірпінь і Буча: друга річниця присвоєння статусів Міст-героїв

24 березня 2022 року Президент України Володимир Зеленський під час окупації Київщини присвоїв звання Міст-героїв України Ірпеню і Бучі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську міську раду та з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що присвоєння високого звання є визнанням подвигу, масового героїзму та стійкості людей, які мужньо давали відсіч російським загарбникам, об’єдналися проти ворога.

“Ірпінь став форпостом на шляху ворога до столиці. Наші Збройні Сили України, тероборона, добровольці та всі небайдужі жителі міста стали пліч-о-пліч, щоб захистити свою землю.
Ірпінь – символ незламності українського духу.  Це місто, яке стало прикладом для всього світу. Ціною неймовірних зусиль, ціною життів наших Героїв, Ірпінь вистояв, ворог був зупинений.
Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув, захищаючи Ірпінь. Ми дякуємо нашим воїнам за їхню мужність і героїзм. Ми дякуємо всім жителям міста за стійкість і нескореність”, – йдеться у повідомленні Ірпінської міськради.

В історії Бучі березень 2022-го став найжахливішою сторінкою.

“Цілий місяць росіяни вбивали, катували та піддавали тортурам мирне населення міста. З того часу Буча стала символом стійкості та незламності у всьому світі. Ми пам’ятаємо кожного, хто трагічно загинув у цій боротьбі. Не пробачимо”, – підкреслюють у Бучанській міськраді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 22 заклади освіти Ірпінської громади разом зібрали 557 757 гривень на виготовлення дронів для українських військових.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з відкритих джерел 

Нагору