Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Тривожний ранок: над Україною знищено 43 ворожі цілі

Ворог знову здійснив повітряну атаку на Україну, випустивши у ніч на 24 березня 29 крилатих ракет та атакувавши дронами.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Повітряні сили ЗСУ

Зазначається, що рф атакувала Україну з 14 літаків Ту-95МС стратегічної авіації з району пусків Енгельс, які випустили ракети  Х-101/Х-555, а також було задіяно 28 ударних безпілотників типу «Shahed» з районів пусків Приморсько-Ахтарськ та мис Чауда.

“До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних Сил, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БпЛА «Shahed-136/131» у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей”, – зауважив Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

На Київщині повітряна тривога тривала понад дві години, працювали сили ППО. Є збиті цілі, розповіли у КОВА.

“Падіння уламків збитих цілей зафіксовані у трьох районах області. В одному з населених пунктів уламки впали на територію автомийки. Пошкоджена лінія електропередач, що проходить поруч з мийкою. Внаслідок цього понад 400 домоволодінь залишилися без електроенергії. Енергетики вже працюють над відновленням постачання світла.
Ще в одному населеному пункті уламками пошкоджено дитячий майданчик на території приватного домоволодіння.
В іншому місці – уламки впали на відкритій місцевості поза межами населених пунктів. Оперативні служби продовжують роботу з фіксації та ліквідації наслідків атаки”, – наголосив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

За останні чотири доби це  вже третій масовий ракетний удар по Україні, і другий – по Києву. На столицю ракети заходили групами, з північного напрямку, – повідомляє КМВА.

“Внаслідок ракетного удару в Києві зафіксовано падіння уламків в двох районах столиці. У Деснянському районі
уламки впали на територію лісових насаджень. У Шевченківському районі
– на територію паркової зони та на територію житлової забудови. Зафіксовано пошкодження фасаду багатоповерхового житлового будинку. Без загорання.
На місцях пригод працюють оперативні служби.
Дані оперативного зведення оновлюються та уточнюються”, – розповів начальник КМВА Сергій Попко.

За повідомленням власного Telegram-каналу Інформатор БІГ, ракети маневрували, намагаючись оминути наші ППЛ.

Також під час цієї атаки російська ракета на 39 секунд порушила повітряний простір Польщі.
“За ракетою в цей час спостерігали військові радари. Потім вона змінила курс”, – повідомляє Укрінформ.

Втім, не встигли люди оговтатись, як 09. 27 знову було оголошено повітряну тривогу.

ДОПОВНЕННЯ. Повітряна тривога тривала 20 хвилин.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 22 заклади освіти Ірпінської громади разом зібрали 557 757 гривень на виготовлення дронів для українських військових.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Фото Укрінформ

Нагору