Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Програма додаткової грошової допомоги від ООН: що відомо

На Київщині запрацювала програма додаткової грошової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми для незахищених верств населення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що ця програма реалізується з лютого нинішнього року.

“Допомога складає різницю між вже отримуваною соцдопомогою та сумою у 3 250 грн”, – йдеться у повідомленні.

Щоб отримати допомогу, потрібно відповідати критеріям програми. Зокрема, право на отримання допомоги мають люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які:

  • одержують державну соціальну допомогу в розмірі менше, ніж 3250 грн на місяць;
  • проживають на території України, окрім територій, окупованих росією;
  • не отримують допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб та не отримують допомоги від інших міжнародних організацій.

“В лютому понад 17,1 тисяч осіб в області, які відповідають умовам програми і отримують соціальні виплати через банки, уже отримали перші виплати на загальну суму майже 30 млн гривень. Майже тисяча осіб, які отримують соціальні виплати через Укрпошту, почнуть отримувати виплати найближчим часом”, – зауважують у Київській ОВА.

ПОРАДА ІНФОРМАТОРА БІГ: Окрім реальних програм підтримки, в Україні діють шахраї, які буцімто виплачують гроші від міжнародних організацій, однак насправді у них протилежна мета. Тому якщо інформацію отримуєте не від державних органів (Кабмін, КОВА, Мінсоцполітики та інших) – перевіряйте її в державних інституціях – зверніться на гарячі лінії або за консультацією до органів місцевого самоврядування, будьте пильними.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що благодійники  створюють спеціальну  програму для військовослужбовців та ветеранів, які втратили зір або отримали значне погіршення зору в ході бойових дій. 

Також Інформатор БІГ повідомляв, що Кабінет міністрів уточнив перелік категорій ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору