Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Співробітники СБУ спіймали на Київщині зрадника

«Кріт» фсб хотів влаштуватися до поліції, аби шпигувати за «Гвардією наступу» та підрозділами ЗСУ, однак кіберфахівці СБУ  зірвали цю спробу.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Службу безпеки України.

Зазначається, що на Київщині було проведено спецоперацію, в результаті якої затримано зрадника, котрому фсб наказало   влаштуватися до Національної поліції, аби збирати інформацію про правоохоронні підрозділи, зокрема, які входять до «Гвардії наступу» МВС України.

Також “кріт” мав отримати більше «можливостей» для отримання інформації про особовий склад та переміщення української військової техніки – ці дані були потрібні ворогу для планування бойових операцій та підготовки повітряних атак на об’єкти Сил оборони.

“За даними слідства, щоб впевнитись у спроможності агента виконати завдання «крота», фсб дала йому «тестове» завдання. Зокрема, окупанти доручили своєму поплічнику розвідати на Київщині місця дислокації військових аеродромів та шпиталів, а також оборонних заводів. Разом з цим він мав зібрати для фсб максимум інформації про одну із механізованих бригад ЗСУ”, – йдеться у повідомленні.

Аби виконати завдання ворога,  зрадник «втемну» використовував жінку, в якої орендував квартиру, і син  якої воював у складі цієї бригади та загинув на фронті.

Також “кріт”, виконуючи вказівки ворога, об’їжджав місцевість з метою фіксації координатів визначених об’єктів, а потім передавав російському куратору інформацію про геолокації.

“Співробітники СБУ «покроково» документували російського агента і на фінальному етапі спецоперації затримали його у власному помешканні. На той час він уже подав документи як кандидат на вступ до лав Національної поліції. За даними слідства, затриманим виявився мешканець Броварського району, якого в кінці 2023 року дистанційно завербував кадровий співробітник фсб. Його особу вже встановлено Службою безпеки”, – зазначають у СБУ.

І повідомляють, що нині слідчі СБУ повідомили зрадникові про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 21 березня на в’їзді до столиці прикордонники виявили можливого поплічника окупантів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору