Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Бучі висадили іменні дерева у пам’ять про цивільних жертв російської окупації

У новоствореному Сквері памʼяті «03.22» у Бучі висадили іменні дерева у пам’ять про цивільних жертв російської окупації, убитих у березні 2022 року. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Бучанської міської ради.

Зазначається, що у висадці дерев взяли участь родини загиблих.

“Це дуже гарна ініціатива, за яку ми, батьки загиблого сина, дуже дякуємо. Син загинув у Бучі під час окупації, він офіцер поліції”, – зауважила Ольга Чабах, мама загиблого Юрія Чабаха.

Юлія Сич, дружина загиблого, розповідає про свого чоловіка: “Він загинув біля “Деліції”, його застрелили в потилицю. Вони там випікали хліб для громади”.

Висадка іменних дерев

Лине на вулиці Яблунській окупанти вбили і закатували 78 українців. Тож це дуже символічно, що сквер розташували на перехресті вулиць Яблунської та Назарія Яремчука у Бучі.

“Сквер пам’яті «03.22» стане не лише символом минулого, але й відображенням нашої віри у майбутнє, де ми будемо пам’ятати та вшановувати усіх бучанців, які загинули від рук жорсткого ворога”, – йдеться у повідомленні.

Іменні таблички

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Бучанська громада вшанувала памʼять загиблих.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору