Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Відбудову Ірпеня перевірив Володимир Зеленський

Як відновлюється Ірпінь – найбільш зруйноване після приходу армії рф, поцікавився під час візиту до міста Президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що Президент побував на місці відновлення двох будинків – по вул. Лисенка,14г та вул. Давидчука, 42, які відновили коштом UNITED24. Незабаром будинки введуть в експлуатацію і мешканці знову обживатимуть свої квартири. Володимир Зеленський поспілкувався з ірпінчанами.

“У першу чергу відбудовуємо багатоквартирні та приватні будинки. Маємо зробити все, щоб люди повернулися додому та будували плани на майбутнє саме в Україні. Надихає, коли чуєш слова вдячності від людей, ще більше – коли бачиш щасливі дитячі очі та малюків, які безтурботно граються у дворах», – розповів начальник КОВА Руслан Кравченко.

Окрім  того, як повідомили в Ірпінській міськраді, Володимир Зеленський відвідав новий реабілітаційний центр у Бородянці.

“Дякую всім, хто відбудовує наші міста й села. Дякую кожному з партнерів, хто долучається, і всім у світі, хто з Україною, з нашими людьми. Це все не просто відновлення з руїн, це захист ідеї вільного світу та нашої об’єднаної Європи – спільні зусилля та солідарність долають будь-які виклики», – зазначив Володимир Зеленський.

ДОВІДКА КОВА. На Київщині під час вторгнення російських військ зруйновано та пошкоджено понад 29 тисяч обʼєктів, серед них більшість – житлові будинки. Нині відновлено понад 17 тисяч будівель. Коштом UNITED24 на Київщині відновлюються 18 багатоквартирних будинків у Милі, Бородянці, Ірпені, Гостомелі, Бузовій. Вже незабаром понад 4 тисяч жителів Київської області зможуть повернутися до своїх помешкань.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що мер американського міста Сірак’ю‌с Бен Волш записав звернення до жителів Ірпінської громади із нагоди другої річниці звільнення міста.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору