Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

У школах Макарова зʼявиться нове мультимедійне обладнання

Відділ освіти, молоді, фізичної культури і спорту Макарівської селищної ради оголосив тендер на придбання мультимедійного обладнання для 22 шкіл громади.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на допис селищного голови Макарова Вадима Токаря.

Закупівля включає 51 комплект мультимедійного обладнання для організації освітнього простору Нової української школи:

  • мультимедійні проектори з короткофокусним об’єктивом;
  • маркерні дошки для мультимедійного проектора;
  • базове програмне забезпечення.

Зазначається, що це стало можливим завдяки виділенню Кабміном 1 млрд грн на закупівлю мультимедійного обладнання для 5–6 класів Нової української школи у межах реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти “Нова українська школа” на період до 2029 року.

Отримання коштів на закупівлю такого обладнання здійснюється шляхом надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на засадах співфінансування, за умови його оплати від 5% до 30% з власних коштів.

Відтак, з держбюджету Макарівська громада отримала кошти в сумі 1,8 млн, що становить 90% від вартості закупівлі обладнання, решту – 10% співфінансують з місцевого бюджету.

«Ми прагнемо забезпечити всі наші школи сучасним обладнанням, яке допоможе вчителям використовувати інноваційні методи навчання та зробити уроки більш цікавими та інтерактивними.
Завдяки цій закупівлі учні нашої громади отримають доступ до сучасних технологій та кращих освітніх практик», – написав Володимир Токар.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині на базі Університету Григорія Сковороди у Переяславі пройшов педагогічний захід “Освіта переможців: пріоритети та практичні кроки”.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору