Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Київщині за минулу добу рятувальники ліквідували 30 пожеж в екосистемах

За минулу добу працівники ДСНС ліквідували на Київщині 25 загорянь трав’яного настилу та 5 загорянь сміття на відкритих територіях на загальній площі майже 8 га.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу ДСНС.

Тепла погода принесла збільшення статистики загорянь в екосистемах регіону.

«Людський фактор – загальна причина виникнення таких пожеж у цей період! Адже займається через спалювання сміття, минулорічного сухостою чи необережне поводження з вогнем. А суха та вітряна погода сприяють миттєвому розповсюдженню. Через що такі пожежі вкрай важко гасити і вони часто набувають масштабних розмірів та можуть спричинити тяжкі й трагічні наслідки», – наголошують рятувальники.

Нагадаємо, відповідно до статті 77-1 кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків передбачена адміністративна відповідальність. Громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині вже відновили 17,3 тис. об’єктів із 29 тис., зруйнованих та пошкоджених окупантами.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору