Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині лікарні отримали високовартісне обладнання та медичні вироби

У межах співпраці КОВА із міжнародними партнерами область отримала високовартісне обладнання та медичні вироби для закладів охорони здоровʼя.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Лікарні Київщини отримали від партнерів:

  • 63 кисневих концентратори;
  • близько 30 апаратів ШВЛ, в тому числі для комплектування “Палати Героїв”.

Також область очікує на передачу 10 аналізаторів QIAstat-Dx Analyzer загальною вартістю $ 250 тисяч від “United Help Ukraine” – ключового партнера, який надав найбільшу кількість медичного обладнання.

Такі аналізатори є по суті ПЛР-лабораторією в одному приладі.

Крім того, фонд UNICEF передав більше 10 тисяч резервуарів. Таким чином заклади охорони здоров’я Київської області забезпечені постійним доступом до очищеної питної води для безперебійного функціонування.

«Наші міжнародні партнери наразі підтримали медичну галузь області на близько 11 мільйонів гривень. Завдяки такій допомозі ми можемо спрямовувати бюджетні ресурси на інші важливі потреби, а їх у Київщини, яка активно відновлюється, чимало. Ми вдячні міжнародним організаціям і фондам за співпрацю та кроки задля нашого розвитку», – сказала заступниця голови КОДА Леся Карнаух.

Така співпраця відбувається у межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва. РОМС – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпінській громаді адміністративні будівлі двох старостинських округів та модульні містечка обладнали “тривожними кнопками” Муніципальної варти.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору