Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

ДНК-тест підтвердив загибель захисника “Азовсталі” Антона Шевченка

Мама шукала свого сина Антона Шевченка майже два роки. Нині результат ДНК-тесту офіційно підтвердив його загибель.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на міського голову Ірпеня Олександра Маркушина.

Зазначається, що  захиснику “Азовсталі” Антонові Шевченку з позивним “Шева” було лише 18 років.

“Антон народився та виріс на Херсонщині, в селі Софіївка. Щойно Антону виповнилось 18 – хлопця призвали на строкову службу до Нацгвардії та перевели до Маріуполя. Молодий військовий швидко опанував спеціальність стрільця та закохався у місто на берегу Азовського моря, планував залишитись там жити після закінчення служби. Але клята війна! У мирному Маріуполі Антон прослужив лише 3 місяці. Надзвичайно юним, лише у 18 років, “Шеві” довелося тримати оборону оточеного окупантами міста та Азовсталі”, йдеться у повідомленні.

Молодий воїн не повернувся із завдання на території заводу 3 травня 2022 року. Саме в той час наші захисники були в оточенні, російські військові скидали на “Азовсталь” 500-кілограмові авіабомби…

“До виходу військових з оточенння залишалось лише два тижні. Антон нагороджений Орденом “За мужність” III ступеня (посмертно). Вдома на Героя чекали мати та маленька сестра. Вони завжди памʼятатимуть його як доброго, лагідного, турботливого сина та брата”, – розповідає міський голова.

Антона Шевченка поховають на території Ірпінської громади, де нині живуть його рідні.

Прощання з Героєм відбудеться у цю п’ятницю, 12 квітня. О 10:45 полеглого Захисника проведуть живим коридором по вулиці Університетській (поворот на кладовище). Об 11:00 відбудеться поховання на Алеї памʼяті захисників України.

Вічна пам’ять і шана Герою!

Щирі співчуття рідним і близьким!

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що під час виконання бойового завдання на Донеччині поліг 23-річний Ярослав Тремполець.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору