Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Шкільне харчування: на Київщині зросте кількість опорних кухонь

До кінця нинішнього року на Київщині у межах реформи шкільного харчування діятиме 25 опорних кухонь. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що реформу шкільного харчування на місцях  обговорювали під час онлайн-наради за участі першої леді України Олени Зеленської, заступника голови Офісу Президента Олексія Кулеби, членів уряду та голів обласних адміністрацій.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко після онлайн-наради розповів, що йшлося про збільшення кількості дітей, які мають бути охоплені щоденним гарячим шкільним харчуванням.

“На сьогодні 12 опорних кухонь, які організовані в області, готують обіди для школярів не лише своїх закладів. Їх послугами охоплена 51 школа Київщини. Область оновила обладнання у 135 школах, створила 3 кулінарні хаби, організувала навчання для понад 2 тис працівників харчоблоків, медсестер, керівників закладів освіти”, – йдеться у повідомленні.

Також у Київській ОВА нагадали, що у Бучі завдяки меценату Говарду Баффету збудували фабрику-кухню. Вона вже  забезпечує харчуванням чотири школи.

Надалі планують збільшити кількість закладів освіти, до яких з фабрики-кухні доставлятимуть обіди.

У нараді взяла участь Олена Зеленська

Представники КОВА під час наради

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що на фабриці-кухні “ГотуЇмо” в Бучі за участі ініціаторки реформи шкільного харчування Олени Зеленської та міжнародних партнерів провели велику зустріч, де обговорили реформу шкільного харчування.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору