Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

КОВА провела нараду щодо закупівель у Вишневому

У КОВА провели чергову нараду групи “Прозорість та підзвітність”, на якій спільно із правоохоронцями розглянули питання резонансних закупівель у Вишневій громаді.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на допис Руслана Кравченка.

Мова йде про дві тендерні закупівлі. Зокрема, щодо будівництва протирадіаційного укриття на території ліцею “Лідер” у селі Крюківщина, а також повторний тендер щодо реконструкції старого кінотеатру у Вишневому під приміщення мерії.

«Неодноразово наголошував, що всі закупівлі мають відповідати вимогам часу. Крім того, щоб уникнути звинувачень у можливій корупції, завищених цінах та можливому неефективному використанні коштів, необхідно активно комунікувати та пояснювати громадськості доцільність тієї чи іншої закупівлі, зважаючи на воєнний стан», – розповів Руслан Кравченко.

Голова КОВА зауважив, що більшість скарг на закупівлі – через відсутність комунікації з людьми.

Наразі вивчаються всі документи. Найближчими днями зберуть ще одне засідання групи.

Голова КОВА підкреслив, що більшість скарг на закупівлі – через відсутність комунікації з людьми.

Наразі вивчаються всі документи. Найближчими днями зберуть ще одне засідання групи.

«Хочемо вислухати всі аргументи замовника робіт, а також детальний аналіз від правоохоронних органів. Знайдемо порушення чи можливе завищення цін –  рекомендуватимемо скасувати закупівлі», – пояснив Кравченко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що ДБР завершили розслідування кримінального провадження щодо начальника фінансово-економічної служби однієї з військових частин Київщини, який перерахував на рахунок своєї дружини 20 млн грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору