Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Трипільську ТЕС можна відновити, – Центренерго

Трипільську ТЕС можна відновити, і відповідні пропозиції вже отримав ПАТ “Центренерго” від партнерів з країн Європи.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на інтерв’ю голови наглядової ради ПАТ “Центренерго” Андрія Готи в ефірі програми “Брифінг” Української служби Голосу Америки.

Зазначається, що частину балістичних надзвукових ракет, що летіли у напрямку станції, вдалося збити. Однак через нестачу боєкомплекту для українських систем ППО, частина ворожих російських ракет досягнули цілі та знищили ТЕС.

«Будь-що підлягає відновленню, минулого літа мали схожу картину, коли ці блоки були не відремонтовані і на деяких станціях не працювали зовсім. Тобто відновити ми можемо все. У нас дуже добрий колектив, дуже вмотивований колектив для відновлення», – сказав Гота.

Нагадаємо, Трипільська ТЕС забезпечувала світлом майже три мільйони людей й була найбільшим постачальником електроенергії на Київщині, Житомирщині й Черкащині.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на на позачерговій сесії Макарівської селищної ради депутати прийняли низку рішень для підтримки захисників України.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору