Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Найдорожчі в Україні: КОВА просить обгрунтувати вартість резонансних обʼєктів у Вишневій громаді

Будівництво двох укриттів та реконструкцію кінотеатру під приміщення міської ради у Вишневій громаді рекомендують скерувати на експертизу.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на повідомлення голови КОВА Руслана Кравченка.

Зазначається, що група «Прозорість та підзвітність» рекомендувала Вишневій громаді направити на експертизу проєкти тендерних закупівель у Вишневій громаді, які викликали резонанс через суми тендерів.

Серед них – будівництво укриттів у ліцеї «Лідер» в Крюківщині та школі №1 в Вишневому.

“Зокрема, вартість будівництва обох укриттів значно перевищує вартість найбільших договорів по Україні. За інформацією представників громади, чимала вартість, в першу чергу, зумовлена необхідністю проведення значного обсягу та складністю робіт. Обидва освітні заклади розташовані в місцях, де ґрунтові води знаходяться дуже близько до поверхні. Обидва укриття матимуть велику місткість. Крім того, до будівництва обох укриттів громада Вишневого, як запевнили її представники, планує залучити кошти міжнародних організацій на умовах співфінансування. Зокрема, 77% вартості об’єктів”, – йдеться у повідомленні.

Також на засіданні робочої групи “Прозорість і підзвітність” обговорили питання  реконструкції старого кінотеатру у Вишневому під офіс міської ради, яка нині не має свого  приміщення і  орендує будівлю держустанови «Український дім фарфорово-фаянсової промисловості». Проблема виникла через те, що ФДМУ планує це приміщення продати.

“Щоб зняти всі питання відносно можливої завищеної вартості закупівель група «Прозорість та підзвітність» рекомендувала громаді Вишневого невідкладно направити проєкти за всіма 3-ма об’єктами на експертизу до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз або іншої аналогічної установи, щоб отримати об’єктивний висновок. Ще одна рекомендація – підготувати всі фінансово-економічні обгрунтування для громадськості щодо доцільності будівництва цих об’єктів саме у зазначених обсягах”, – підкреслив Руслан Кравченко.

За його словами, це дасть можливість  зняти багато запитань та претензій, які нині виникли, серед них –  питання  використання немалих  коштів в умовах війни.

“Чим більше відкритості на всіх етапах – тим більше довіри до діяльності кожного конкретного органу влади”, – наголосив голова Київської ОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Блиставицькій школі №6 Бучанського району встановили нове наземне укриття, яке розраховане на 100 осіб.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору