Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Бородянці хочуть створити Українсько-Польський центр протезування

У центрі соціально-психологічної реабілітації, розташованому в Бородянці, планують розмістити  Українсько-Польський центр протезування.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що ініціативу щодо створення такого центру протезування обговорювали в межах роботи Українсько-Польської Міжурядової Комісії.

Також центр соціально-психологічної реабілітації у Бородянці відвідали представники Міністерства у справах ветеранів разом з зарубіжними партнерами – представниками Посольства Республіки Польща, виробника протезів EnForce Medical Technologies і благодійного фонду Siepomaga.

“Планується, щоб у такому закладі люди змогли отримувати протезування і проходити реабілітацію. Першими заклад оглянули ветерани – учасники «Ігор Нескорених» (міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі). Зокрема, протестували на доступність, наявність усього необхідного для психологічного та фізичного відновлення ветеранів з інвалідністю, а також перевірили якість надання послуг”, – йдеться у повідомленні.

Нині слово за експертами – очікується  оцінка від польської сторони щодо можливості  можливості розміщення центру протезування саме у приміщенні Бородянського закладу.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бородянці офіційно стартувала робота трьох мобільних Центрів Допомоги Врятованим.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з відкритих джерел

Нагору