Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Гостомель приймав всеукраїнський “Театральний форум-2024”

ХХ Ювілейний Всеукраїнський фестиваль аматорських театрів “Театральний форум-2024” відбувся у Гостомелі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Гостомельську СВА.

Зазначається, що учасниками фестивалю стали актори-аматори  з Житомирщини, Черкащини, Сумщини, Дніпропетровщини, Криворіжчини, і, звісно ж, із Київщини.

“Молоде покоління театралів та професійні актори продемонстрували свої вистави, творчі доробки та напрацювання”, – йдеться у повідомленні.

Виступи учасників форуму  оцінювала команда журі, до якої увійшли режисерка-постановниця і авторка творчого проєкту Ольга Успенська, засновник та організатор фестивалю Лідія Мельник, начальник відділу КМС ГСР Катерина Павленко, Тетяна Негрій, Маргарита Крупіна, Тетяна Кондратенко, Софія Котлярова. Очолював журі Дмитро Ломачук.

Під час виступів звучала і тема війни.

Зокрема, від Сумщини у заході взяли участь діти героїчної Охтирки.

“Вони представили на суд журі міні – виставу «Кілька історій про маму», в основу якої покладено реальні історії охтирських дітей – учасників колективу та їх родин в перші місяці війни. В номінації «Дитячі театри» наші маленькі артисти здобули І місце”, – зауважили у Охтирській міській раді.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що аматорські колективи Бучі взяли участь у театралізованому ярмарку  народного ремісництва на підтримку ЗСУ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору