Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Представники Кенії дізналися про деталі воєнних злочинів у Бучі

Делегація з Кенії приїхала до Бучі, аби на власні очі побачити наслідки російської окупації.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську міськраду.

Зазначається, що гості з далекої африканської країни відвідали храм Святого Апостола Андрія Первозванного, а також оглянули місця масових поховань мирних жителів у Бучі.

“Представникам з Кенії розповіли моторошні деталі воєнних злочинів, скоєних росіянами під час тимчасового контролю над Бучанською громадою”, – йдеться у повідомленні.

Іноземні гості висловили глибоке співчуття людям, які постраждали від рук російських окупантів та вшанували пам‘ять невинно вбитих біля інсталяції-меморіалу 509-ти загиблим бучанцям.

«Це масштабна трагедія, яку принесли війська агресора у мирне українське місто.  Водночас ми були вражені незламним духом бучанців та їхньою рішучістю відбудувати рідне місто», – розповіли про свої враження делегати.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що новопризначений комісар Ради Європи з прав людини Майкл О’Флаерті завітав до Бучі та вшанував пам’ять невинно вбитих жителів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору