Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Жорстокість рашистів у Бучі шокувала високопосадовця з Молдови

У Бучі побував міністр соціальної політики Молдови Олексій Бузу.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську міськраду.

Зазначається, що міністр із сусідньої країни приїхав,  аби на власні очі побачити наслідки  окупації росіянами, а також щоб оцінити масштаби відновлення.

“Разом із секретарем Бучанської міської ради Тарасом Шаправським міністр Молдови відвідав вулицю Вокзальну, де під час окупації точилися запеклі бої та відбувалися масові злочини російських військ проти цивільного населення”, – йдеться у повідомленні.

У Бучанській міськраді розповідають, що Олексія Бузу шокували аодробиці російськрї окупації та жорстокість загарбників.

«Побачене у Бучі – це шокуючі наслідки війни проти цивільного населення. Такі злочини не мають виправдання і повинні бути належним чином розслідувані та покарані. Молдова засуджує ці дії і повністю підтримує Україну», – підкреслив Олексій Бузу.

А найбільше вразила гостя відвага та стійкість жителів Бучі, і те,що вони змогли  бучанців, яким вдалося повернутися до повноцінного життя, відновити будинки.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що новопризначений комісар Ради Європи з прав людини Майкл О’Флаерті завітав до Бучі та вшанував пам’ять невинно вбитих жителів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору