Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Фальшифа допомога: на Київщині виявили псевдоволонтерів

Співробітники Державної митної служби викрили шахраїв, які завозили автівки на продаж під виглядом допомоги українським військовим.

покликанням на пресслужбуДержавної митної служби України. 

Загалом було викрито факт завезення семи автівок за цією схемою. А саме вживані автомобілі Volvo, BMW, Nissan, Mercedes-Benz, Volkswagen та два Opel. Всі ці транспортні засоби за документами були гуманітарною допомогою військовим, яку продавали іншим особам. 

«Вживані автомобілі Volvo, BMW, Nissan, Mercedes-Benz, Volkswagen та два автомобілі Opel через оголошення про продаж намагався реалізувати на території Бучанського району Київщини місцевий мешканець», – пояснили у пресслужбі.

Зазначається, що автомобілі завезли в Україну у квітні поточного року. Відповідно до національного законодавства, товари, визначені як гуманітарна допомога, звільняються від оподаткування при ввезенні на митну територію України. Таким чином, фігурантів справи звинувачують в ухиленні від сплати митних платежів.

За даними фактами на Київській митниці складено сім протоколів про порушення митних правил за ст. 485 Митного кодексу України, транспортні засоби вилучені як докази.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що за процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури директору державного підприємства повідомлено про підозру у службовій недбалості.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору