Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Обмеження на Великодні свята:що відомо

КОВА рекомендує обмежити масові релігійні заходи та дотримуватись комендантської години, яка у Великодню ніч залишається незмінною.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу КОВА.

Під час засідання Київської обласної ради церков і релігійних організацій були напрацьовані рекомендації щодо безпеки святкування, які надіслані районам та громадам, а також керівникам церков, релігійних управлінь та об’єднань.

Зокрема, наголошено на необхідності обмеження проведення масових релігійних заходів на територіях храмів за участі прихожан 4 та 5 травня 2024 року.

Рекомендовано проведення богослужінь в онлайн режимі, а також складання графіків служб та освячення великодніх кошиків так, щоб не допускати  створення натовпів.

Святкові служби мають здійснюватися до комендантської години – до 12 години ночі, з урахуванням часу на повернення додому, та починатися після її закінчення – після 5 години ранку.

Під час богослужіння обов’язково дотримуватись вимог безпеки в разі оголошення сигналу “Повітряна тривога”.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині під час Великодніх свят чергуватимуть понад сім тисяч рятувальників і дві тисячі одиниць спецтехніки.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору