Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На виробництво дронів можна отримати грант

Учора, 3 травня, уряд України на своєму засіданні прийняв рішення про пільговий режим надання грантів підприємствам, які виробляють дрони.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Міністерство економіки України.

Зазначається, що виробники  дронів зможуть отримувати державний грант у розмірі 80% вартості поданого проєкту. Такий пільговий режим діятиме на всій контрольованій території України, тоді як досі він поширювався  лише на підприємства на деокупованих територіях.

Умови грантової програми передбачають створення  виробником певної кількості робочих місць, залежно від суми наданого гранту, кошти якого можна буде використати на придбання, доставку, монтаж обладнання. Власні кошти у межах вартості проєкту  можна спрямувати, зокрема, й на поповнення оборотного капіталу.

“Окрім того, рішення містить інші зміни. Так, передбачено, що пільгові умови надання грантів на переробку для підприємств Київської області будуть діяти до кінця 2024 року. Наразі існує великий попит серед підприємств регіону на участь у грантових програмах, тож отримання грантів на пільгових умовах позитивно вплине на соціально-економічні показники Київщини та на динаміку розвитку переробки в області”, – йдеться у повідомленні.

Посилено й контроль над виконанням умов договору отримувачами грантів, зокрема, щодо  створення нових робочих місць. Хто не виконає цю умову – у 30-денний термін з часу виявлення порушення має повернути державі пропорційну суму від обсягу гранту.

“Грантові програми, які реалізує Уряд, зокрема грантова програма для переробних підприємств — надзвичайно важлива складова економічної політики «Зроблено в Україні». Умови, створені рішенням Уряду для виробників дронів, сприятимуть розвитку цього високотехнологічного напрямку у всіх регіонах країни. Це нові робочі місця, податки до бюджетів усіх рівнів. Зрештою, збільшення попиту на кваліфіковані інженерно-технічні, ІТ-кадри стимулюватиме молодь навчатися відповідних професій. І це дуже важливо для майбутнього економіки країни, – підкреслила заступник Міністра економіки Надія Бігун.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Макарові виготовили дрон для захисників.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору