Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Про пошкоджене чи знищене житло можна повідомити до Гааги

Мінцифра закликає повідомляти в міжнародний Реєстр збитків у Гаазі про пошкоджене чи знищене внаслідок російського вторгнення житло.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Мінцифру.

Зазначається, що люди, чиї  домівки постраждали від вторгнення рф в Україну, можуть подати заяви в міжнародний Реєстр збитків, аби пришвидшити запуск механізму компенсацій.

Заяви можна подати через Дію. У відео подано покрокову інструкцію – як це зробити.

 

У Мінцифрі зауважують, що дані, які знаходитимуться у Реєстрі, стануть основою для майбутніх репарацій, які росія має заплатити за всі злочини та руйнування.

“Зараз послуга доступна для українців, які мають Акт про пошкоджене майно від місцевої влади. Здебільшого це люди, які подавались на єВідновлення в Дії. Згодом подати заяву до міжнародного Реєстру збитків буде можливо і без акта, в тому числі, якщо житло на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій”, – йдеться у повідомленні.

ДОВІДКА. Сервіс у Дії та вимоги до розроблення міжнародного Реєстру реалізовано у співпраці з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством юстиції за підтримки проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що постраждалі від війни щоп’ятниці у Бучі зможуть отримати безкоштовну правову допомогу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору