Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У 22 школах Бучанщини працюватимуть офіцери СОБ

У закладах середньої освіти Київської області триває проєкт зі створення безпечного освітнього середовища.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що цей процес із залученням Управління організації служби освітньої безпеки на Київщині розпочався  цьогоріч.

“Досі поліцейські, які пройшли спеціальне навчання і відбір, працювали у 9 освітніх закладах Київщини”, – йдеться у повідомленні.

Тепер офіцери служби освітньої безпеки працюватимуть ще у 94 школах Київщини.

У Білоцерківському районі  вони працюватимуть у 22 закладах освіти; у Бориспільському –  в 15; у Броварському – в 14; у Фастівському – в  21.

У Бучанському районі офіцери служби освітньої безпеки працюватимуть у 22 закладах загальної середньої освіти.

“Функції офіцерів СОБ: правоохоронна – підтримуватимуть публічний порядок, попереджуватимуть та припинятимуть правопорушення на території освітніх закладів; наставницька – відіграватимуть роль медіаторів при вирішенні конфліктів; просвітницька – проводитимуть інтерактивні заняття, тренінги, вебінари”, – зауважують у КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що працівники поліції нестимуть службу в навчальних закладах. Вони ж і  відповідатимуть за безпеку дітей. Саме це планується закласти в основу нової ініціативи.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору