Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені діє мобільна бригада соціально-психологічної допомоги

Жителі Ірпінської громади, які постраждали від насильства, можуть звернутися до мобільної бригади соціально-психологічної допомоги.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що послуги бригади унікальні за своєю мобільністю – спеціалісти виїжджають на виклики та надають допомогу на місці.   

Тож жителі Ірпінської громади або їхні близькі, які постраждали від насильства, зокрема, домашнього, можуть зателефонувати за номером +38 096 141 52 58  і звернутися за допомогою.

Яку допомогу нададуть фахівці мобільних бригад:

  • оперативно відреагують на сигнали про випадки насильства і за необхідності; виїдуть на місце події;
  • нададуть безоплатну психологічну підтримку;
  • поінформують постраждалих про їхні права і можливості, про медичні, юридичні та інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства;
  • розкажуть про спеціалізовані сервіси (притулки, кризові кімнати, денні центри), а також, за потреби, перенаправлять туди постраждалих.

ДОВІДКА. В Україні діє 109 мобільних бригад у 22 областях. Вони працюють за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні у координації з Офісом Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України. Послуги мобільних бригад надаються завдяки фінансовій підтримці урядів США (Бюро гуманітарної допомоги USAID), Канади, Норвегії, Швеції, Великої Британії, Фінляндії, Данії та Гуманітарного Фонду для України (UHF).

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Ворзелі відбудеться низка заходів для поліпшення ментального здоров’я.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору