Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Київщина бере участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів

8-9 травня Київщина бере участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів, який проходить у Києві у межах діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Зазначається, що цьогорічний захід за участі понад 250 представників українських та іноземних місцевих громад, як і минулого року, проходить під гаслом  “As strong as united”.

Він має на меті об‘єднати на  одному майданчику українські та іноземні місцеві громади задля спільного партнерства, взаємопідтримки, обміну досвідом з метою перемоги та відновлення України, встановлення і гарантування миру і безпеки.

Участь у Саміті беруть іноземні делегації зі США, Австрії, Німеччини, Італії, Бельгії, Франції, Данії, Польщі, Канади, Чехії, Латвії, Литви, Угорщини, Румунії, Словаччини, Молдови, а також представники Ради Європи та Європейського комітету регіонів.

Учора, 8 травня, іноземні делегації відвідали деокуповані території Київської та Чернігівської областей, щоб побачити не лише наслідки російської агресії, окупації та бойових дій, а й те, як відновлюються та живуть громади в умовах війни зокрема і за допомоги міжнародних партнерів.

«Іноземні гості побачили реальну картину війни, оглянули руйнування, які  залишили російські окупанти на Київщині, на Чернігівщині. Але  водночас, побачили і відбудоване житло, і новий центр соціально-психологічної реабілітації, і прямий результат допомоги партнерів – “Містечко Хансена” для людей, які безповоротно втратили свої оселі. І це, у тому числі, завдяки результатам співпраці, основи якої було закладено за підсумками  минулорічного Саміту», – сказав заступник Керівника Офісу Президента України та Виконавчий Секретар Конгресу регіональних та місцевих влад Олексій Кулеба.

Він також додав, що Саміт-2024 стане важливою міжнародною подією, мета якого, як і Конгресу, дуже проста і одночасно складна – якнайширша коаліція на підтримку України, органів місцевого самоврядування, мерів міст, регіонів та областей країн світу.

На Київщині міжнародні партнери відвідали село Мощун та селище Бородянка. У Бородянці делегація ознайомилась із роботою новозбудованого Центру соціально-психологічної реабілітації населення замість зруйнованого ворогом,  а також відвідала модульне містечко, де мешкають внутрішньо переміщені особи.

У Бучі оглянули результат відновлювальних робіт житлових будинків, вуличного покриття та комунікацій на вулиці Вокзальній. А у Ірпені ознайомилися з ходом виконання робіт з комплексного відновлення ЖК “Ірпінські липки” та приватного сектору навколо нього, капітального ремонту автомобільної дороги й мосту.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 8 травня бюджетна комісія Ірпінської міської ради погодила виділення майже 2,5 мільйонів гривень на благоустрій міста.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору