Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Рік єВідновлення: як спрацювали на Бучанщині

Рік тому була запущена програма єВідновлення, спрямована на підтримку тих, чиє майно було пошкоджене під час бойових дій.

Тож Інформатор БІГ поцікавився результатами реалізації програми у громадах Бучанського району.

Ірпінська громада.

Понад 2 мільярди гривень компенсацій за перший рік єВідновлення отримали жителі Ірпінської громади. Таким чином, громада за темпами впровадження єВідновлення лідирує на Київщині, а в розрізі України її обійшов лише Харків.

“Наша громада залучила 2 з 11 мільярдів гривень, які були виплачені в Україні! Цей результат став можливий завдяки злагодженій роботі великої команди спеціалістів ІМР, зокрема, управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства під керівництвом Сергія Канюри, яким була небайдужа доля кожної
з 6514 заявок”, – зауважив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Гостомельська громада 

За повідомленням Гостомельської СВА,  спеціальна комісія продовжує оперативно опрацьовувати заяви жителів громади за програмою «єВідновлення».

Станом на 10 травня цього року зареєстровано 2122 заяви, і вже нараховано компенсацію 1298 заявникам. Сума виплаченої компенсації склала 140 826 301,10 грн.

“Дані вказані з урахуванням поданих заяв з Садових Товариств села Мощун”, – йдеться у повідомленні.

Бородянська громада 

Жителі громади за рік дії програми подали понад 1400 заявок. З них понад 850 заявок вже опрацьовано, і власники пошкодженого майна отримали кошти для  ремонтів на загальну  суму  1 136 210 281 гривень.

«Нагадаю, що під час бойових дій у Бородянці було повністю або частково зруйновано 80 багатоквартирних та 2116 приватних будинків. Тож це лише початок шляху до повного відновлення Бородянки»,зазначила в.о. Бородянського селищного голови Ірина Захарченко.

Бучанська громада 

У Бучі ло річниці функціонування проєкту відбувся захід «єВідновлення: результати і перспективи», організований Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України. Під час форуму відбулося  обговорення  здобутків та викликів першого року відбудови та відзначили найуспішніші  громади.

“Серед почесних гостей були присутні Міністр інфраструктури Олександр Кубраков, народна депутатка Олена Шуляк, представники громад-партнерів та інші поважні особи. Від Бучанської міської громади участь у форумі взяв заступник міського голови Дмитро Чейчук, який очолює комісію з відбудови на території громади. Учасники заходу обговорили здобутки та виклики, з якими зіштовхнулися під час першого року відбудови. А також окреслили перспективи подальшого розвитку в Україні”, – йдеться у дописі на Telegram-каналі.

Загальні цифри

Як повідомили у Міністерстві цифрової трансформації, за рік роботи єВідновлення понад 57 тисяч українських родин отримали кошти на загальну суму в понад 11 млрд гривень.

“Серед них: 54,5 тисячі українців отримали виплати для відбудови пошкодженого житла на понад 5,8 млрд грн; 2,8 тисяч українців придбали нові домівки за житлові сертифікати”, – зазначають у Мінцифрі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що постраждалі від війни щоп’ятниці у Бучі зможуть отримати безкоштовну правову допомогу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору