Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Медичні заклади БІГ-регіону отримали електрокари

До закладів первинної медико-санітарної допомоги Бучі, Ірпеня та Гостомеля відправились нові електромобілі MG4 Electric.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що загалом медичні заклади Київської області отримають сім нових електромобілів  – вони поїдуть в Ірпінь, Бориспіль, Калинівку, Бучу, Березань, Гостомель, Боярку. Машини компактні, і в той же час швидкі та функціональні.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко разом з міністром охорони здоровʼя Віктором Ляшком уже передали ключі від автівок трьом закладам первинної медико-санітарної допомоги Київщини. Інші в очікуванні – отримають їх найближчим часом.

“Електрокари допомогли закупити міжнародні партнери. Вони придбані у рамках Угоди про грант Глобального фонду фінансування (Проєкт «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку”, – йдеться у повідомленні.

Руслан Кравченко підкреслив, що, попри війну, потрібно забезпечити безперешкодний доступ до якісної медицини для усіх жителів  Київщини.

“Виклики, які постали перед медициною, змусили до часткового переформатування роботи. Але якість та оперативність медичної допомоги – залишаються пріоритетом. Щиро радію, що працівники нашої первинки зможуть бути ще більш мобільними та надавати ще якісніші послуги. Ідеться про надання паліативної допомоги на дому, патронажні огляди новонароджених, виїзди до малорухливих пацієнтів, отримання та транспортування вакцини. Медики також зможуть без проблем та втрати часу діставатися до пацієнтів у віддалених громадах та оперативно реагувати на надзвичайні ситуації”, – зазначив Руслан Кравченко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині зафіксували спалах гепатиту А.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору